Älä käytä näitä tekosyitä Twitterin välttelyyn

Kaskas Media | 7.3.2016

Koulutamme Kaskas Mediassa usein tutkijoita Twitterin maailmaan. Seuraavaksi kumoamme neljä liian usein kuultua tekosyytä olla käyttämättä Twitteriä.

23658364679_b6961a76b2_z

Tekosyy 1: Tutkimukseni ei mahdu 140 merkkiin.

On hyvä oppia tiivistämään. Aina asian ei edes tarvitse mahtua 140 merkkiin. Voit käyttää kuvia tai linkittää pidempiä tekstejä twiitteihisi. Voit siis esimerkiksi jakaa blogipostauksesi tai lehtijutun ja nostaa siitä twiittiin vain yhden pointin tai jutun otsikon.

Omia twiittejä voi myös numeroida tai jatkaa vastaa-nappulaa painamalla. Jos saat Twitterissä aikaiseksi monipolvisen keskustelun, ei mikään estä jatkamasta sitä sähköpostitse tai lounaalla.

Twitterissä voi myös olla luova.

Tekosyy 2:  En ehdi käyttää Twitteriä.

Tähän on vain yksi oikea vastaus: Tweetdeck. Jos työkalu ei ole sinulle tuttu, ota se haltuun heti osoitteessa tweetdeck.twitter.com. Työkalun avulla voit ajastaa twiittejä, hallinnoida useita tilejä ja selkeyttää uutisvirtaasi. Varaa kalenteristasi aikaa Twitterille vaikka puoli tuntia viikossa. Muotoile silloin useita twiittejä, joita sitten ajastat Tweetdeckilla tuleville päiville. Yhden twiitin muotoilu ei yleensä vie viittä minuuttia kauempaa.

Twitteriin käyttämäsi aika maksaa kyllä itsensä takaisin. Kun olet vaivalla julkaissut raportin tai minkä tahansa tekstin, mikset levittäisi sen ilosanomaa eteenpäin? Purista kirjoituksestasi viimeisetkin mehut irti jakamalla sitä eri kärjillä Twitterissä monta kertaa. Saat kirjoituksellesi katselukertoja ja teksti nousee Google-tuloksissa.

Tekosyy 3: En halua tuoda itseäni esiin, minun työni on tutkia.

Tutkijan työ muuttuu. Yhä useampi rahoittaja vaatii tutkimukselta vaikuttavuutta. Vaikuttavuutta taas ei synny pelkästään julkaisemalla PDF-raportteja ja jättämällä ne oman onnensa nojaan organisaation nettisivuille. Sosiaalisen median eri kanavat antavat tutkijoille mahdollisuuden parantaa julkaisujensa vaikuttavuutta. Perinteinen media on helppo ohittaa.

Voit profiloitua Twitterissä täysin työsi, tutkimusaiheesi tai tutkimusprojektisi kautta. Henkilökohtaisesta elämästä ei Twitterissä tarvitse kertoa lainkaan, jos ei halua. On silti hyvä muistaa, että inhimillisyys koskettaa, joten omasta persoonasta kannattaa antaa Twitteriin edes ripaus.

Tekosyy 4: Twitter on nuorten hapatusta.

Ei ole. Snapchat ehkä on, mutta on hyvä muistaa, että monet ”nuorten hapatukset” rantautuvat aikuisten käyttöön. Twitteriä käyttävät  tänään erityisesti mielipidejohtajat ja toimittajat. Sekaan vain! Olet varmasti oman alasi paras asiantuntija.

Tuomas Aivelon (@aivelo) kokoama kattava lista suomalaisista tutkijoista Twitterissä löytyy tämän linkin takaa.  

Kuva: NASA / Mission Control during Apollo 10 / Creative Commons

Selaa lisää