Janika Lähdes tuo mainosmaailman oppeja Kaskasiin

Elina Palkama | 25.10.2021

Janika Lähdes on luova visuaalisen viestinnän asiantuntija, joka on työskennellyt pitkään mainostoimistossa. Kaskasissa häntä innostavat yhteiskunnalliset aiheet ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin myös yrityksen sisällä.

Olet työskennellyt kuusi vuotta mainostoimisto Bob the Robotissa. Millaisia töitä teit ennen Kaskasia?

“Tein Bob the Robotissa todella monipuolisesti erilaisia graafisen suunnittelun tehtäviä. Osallistuin laajoihin tuotantoihin, joissa tehtiin materiaaleja printtiin, digiin ja kaikkeen muuhun siltä väliltä. Suunnittelin yrityksille ja muille organisaatioille graafisia ilmeitä sekä toteutin kampanjoiden visuaalisuuksia. Sain myös paljon kokemusta tyylikkäiden esitysten rakentamisesta. 

Bob the Robotissa minulle kertyi varmuutta omaan tekemiseen ja visuaaliseen näkemykseen sekä siihen, miten sitä voidaan toteuttaa erilaisissa tilanteissa.”

Mikä Kaskasissa veti puoleensa?

“Tutustuin Kaskasiin jo aivan firman alkumetreillä seitsemän vuotta sitten. Työskentelin tuolloin Helsingin kaupungilla graafikkona nuorisoasiainkeskuksessa, jonka erääseen projektiin Kaskas tuotti sisällöt. Sitä kautta tutustuin Kaskasin toimialaan ja meininkiin.

Kaskasissa minua kiinnostavat erityisesti yrityksen asiakkuudet. Suuri osa asiakkaistamme työskentelee yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden parissa. Projekteissa ollaan aina niin sanotusti hyvällä asialla.”

Mitä oppeja aiemmista töistäsi tuot mukanasi Kaskasille? 

“Tuon Kaskasille lisää kokemusta yritysten kanssa työskentelystä. Olen urallani päässyt tekemään töitä Suomen suurimpien kuluttajabrändien kanssa. Erityisesti minua kiinnostaa kehittää sitä, miten markkinointiviestinnän keinoja ja tyyliä voi soveltaa myös julkisilla aloilla.

Luovan alan toimistoissa olen oppinut, että töitä lähestytään aina jostain mielenkiintoisesta ja rohkeasta näkökulmasta. Ei tyydytä keskinkertaiseen ideaan, vaan aina pyritään löytämään se selkein ja rohkein idea. Pyrin kantamaan mukanani tätä ajatusta myös Kaskasissa.”

Mistä erityisesti pidät uudessa työssäsi?

“Koen, että Kaskasilla minulla on vapautta vaikuttaa asioihin ja tärkeä rooli visuaalisen suunnittelun kehittämisessä koko yrityksessä. Pidän esimerkiksi siitä, että Kaskasilla visuaalisen suunnittelun asiantuntijat ovat yleensä mukana projektien asiakastapaamisissa heti alusta lähtien. Näin pääsen heti tutustumaan asiakkaaseen ja heidän maailmaansa ja vaikuttamaan paremmin siihen, miten visuaalisuutta voidaan hyödyntää projektissa.”

Mikä sinua kiehtoo tai inspiroi visuaalisessa suunnittelussa?

“Minua kiehtoo erityisesti se, miten yksinkertainen ajatus voidaan visualisoida todella kirkkaasti. Pyrin visuaalisessa suunnittelussa aina selkeyteen.”

Visuaalisuus on sinulle tärkeää myös vapaa-ajalla. Olet esimerkiksi perustanut Instagramiin Suomen ensimmäisen ja ainoan estetiikkaan keskittyvän sipsitilin. Mistä idea lähti?

“Sipsit ovat suuri intohimoni herkuttelun saralla. Instagramista ei aiemmin löytynyt sipsitiliä, jossa olisi esitelty kauniita, visuaalisesti miellyttäviä sipsikuvia. Halusin Aesthechips-tilillä yhdistää kaksi intohimoani ja luoda ammattitaitoni avulla upeita kuvia herkullisista sipseistä. Ideana oli luoda jotain sellaista, mitä ei ole ennen nähty. Tilillä on jo yli tuhat seuraajaa. Muut sipsi-intoilijat ovat selvästi löytäneet sen.”

Janika Lähdes aloitti Kaskasissa visuaalisen viestinnän asiantuntijana syksyllä 2021. 

Tilaa Kaskasin uutiskirje! Saat aina uusia ajatuksia tutkimuksesta, osallisuudesta ja vastuullisuudesta viestimiseen.

Selaa lisää