Jenni Viitanen on Kaskas Median uusi Art Director

Maria Ruuska | 18.4.2017

Tutkimusviestintään erikoistunut Kaskas Media on nimittänyt Art Directorikseen Jenni Viitasen (TaM).

Viitanen siirtyy Kaskas Mediaan palvelumuotoilutoimisto Hellonista. Kaskas Mediassa hän vastaa erityisesti tiedeviestinnän visuaalisesta suunnittelusta ja sen kouluttamisesta.

“Visuaalisuuden merkitys asiantuntijaviestinnässä kasvaa, ja olemme erittäin iloisia saadessamme Jennin vahvan visuaalisen silmän ja muotoiluosaamisen vahvistamaan viestintäosaamistamme”, sanoo Kaskas Median perustaja Annina Huhtala.

Viitanen odottaa innolla, että pääsee yhdistämään muotoiluajattelua ja visuaalista suunnittelua tiedeviestintään.

“Kaskas Media on tiedeviestinnän edelläkävijä, joka ymmärtää laadukkaan visuaalisen muotoilun merkityksen onnistuneessa ja tavoitteellisessa viestinnässä. Tiedeviestinnässä on kaikki ainekset koukuttavaan tarinankerrontaan, brändäämiseen ja informaatiotulvasta erottautumiseen”, Viitanen kertoo.

Viitanen on monialaisen suunnittelun erikoisosaaja. Hän on ansioitunut visuaalisena suunnittelijana ja ollut mukana palkituissa palvelumuotoiluhankkeissa.

“Uskon, että palvelumuotoilun asiakaslähtöisestä ajattelusta on valtavasti hyötyä tiede- ja tutkimusviestinnässä. Tiedeviestinnän pitää olla helposti lähestyttävää, yleistajuista ja houkuttelevaa, jotta se voi saavuttaa ansaitsemansa näkyvyyden yhteiskunnassa, toimia päätöksenteon tukena ja puhutella laaja-alaisesti erilaisia ihmisiä”, Viitanen sanoo.

Vuonna 2013 perustettu Kaskas Media työllistää Viitasen myötä kaksitoista henkilöä.

“Tutkimuksen merkitys yhteiskunnassa kasvaa, sillä viheliäisiä ongelmia on mahdoton ratkoa ilman tieteentekijöitä. Tieteen viestintä tuo tieteen tulokset käyttöön”, Annina Huhtala sanoo.

Kaskas Median asiakkaita ovat muun muassa Helsingin yliopisto, Luonnonvarakeskus ja valtioneuvoston kanslia.

Selaa lisää