Kaskasin henkilöstö

Kaskas vaihtoi suuntaa ja on nyt kestävään kehitykseen erikoistunut konsulttitoimisto 

Maria Ruuska | 18.12.2023

Vuonna 2013 perustettu Kaskas on tästä eteenpäin kestävään kehitykseen erikoistunut konsulttitoimisto. 

“Edistämme kestävää kehitystä strategiatyön, viestinnän ja vuorovaikutuksen avulla”, sanoo Kaskasin perustaja ja toimitusjohtaja Maria Ruuska

“Muutos kohti planeetan rajoihin mahtuvaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa elämäntapaa vaatii paljon muutakin kuin teknisiä ratkaisuja. Se muu – tieto, osallisuus ja luovuus – on meidän osaamisen ydintä.”

Kaskas sai kymmenen vuotta sitten alkunsa havainnosta, että mitä jos ratkaisut aikamme polttaviin ongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen, makaavat tutkimusartikkeleissa, joita kukaan ei ymmärrä. 

“Ensimmäiset vuodet keskityimme tiedeviestintään, mutta huomasimme nopeasti, että strategia-, viestintä- ja vuorovaikutusosaamisellemme on kysyntää tiedemaailman lisäksi niin valtionhallinnossa, järjestöissä kuin yrityksissäkin.”

Kaskas on kasvanut tasaisesti ja kannattavasti. Vuoden 2023 liikevaihto on noin 2,35 miljoonaa euroa. Kaskasissa työskentelee reilut parikymmentä asiantuntijaa: joukko vastuullisuuden, visuaalisuuden, viestinnän ja vuorovaikutuksen ammattilaisia. 

“Meidän vahvuus on laaja-alainen yhteiskunnallinen strateginen ajattelu ja kyky kiteyttää monimutkaisia asioita niin, että ihmiset ymmärtävät.”

Käynnissä oleva suuri kestävyysmurros vaatii Ruuskan mukaan viestintää, joka herättää tunteita ja innostaa ihmisiä muuttamaan omaa toimintaansa.

“Vuoden eniten toivoa herättävä uutinen oli ehdottomasti Dubain ilmastokokouksen kirjaus, jossa ihmiskunta sopi yhdessä luopuvansa fossiilisista polttoaineista.”

Ruuska uskoo, että se rohkaisee organisaatioita kehittämään omaa toimintaansa kestävämmäksi entistäkin hanakammin. 

“Jotta elämäntapamme oikeasti muuttuu kestäväksi, tarvitsemme valtavasti kirkasta strategista ajattelua, näkemyksellisiä avauksia, oivaltavaa viestintää ja yhteistä ymmärrystä rakentavaa vuorovaikutusta, eli juuri niitä asioita, joita me osaamme.”

Selaa lisää