Kaskasille Suomen dialogiteko 2021 -tunnustus demokratian vahvistamisesta

Kaskas Media | 11.5.2022

Erätauko-säätiö palkitsi Kaskasin pitkäjänteisestä työstä rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun edistämiseksi. 

Erätauko-säätiö myönsi Kaskasille Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen pitkäjänteisestä dialogisuuden eli rakentavan keskustelun tukemisesta. Tunnustuksen sai tänä vuonna myös joukko muita organisaatioita.

“Demokratian, luottamuksen ja keskustelukulttuurin vahvistaminen on pitkäjänteistä työtä. Sitä voi tehdä monin eri tavoin. Tärkeää on, että mahdollisimman moni tulisi halutessaan kuulluksi, kun yhteisistä, tärkeistä asioista puhutaan. Kiitos, että te olette mahdollistaneet tällaisia hetkiä”, perustelee Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka tunnustusta.

Dialogit eli ohjatut keskustelut ovat yksi tärkeä tapa tukea ja rakentaa tasavertaista, moniäänistä ja monimuotoista yhteiskuntaa. Kaskas on järjestänyt dialogeja viime vuosina niin luonnon virkistyskäytöstä kuin yritysten vastuullisesta liiketoiminnastakin. 

“Erätauko-säätiön tunnustus ilahduttaa meitä kovasti. Näemme joka päivä paljon vaivaa projekteissamme, jotta erilaiset ihmiset ja yhteisöt kohtaavat toisensa ja pysähtyvät kuuntelemaan aidosti. Sitä kautta syntyy yhteistä ymmärrystä, parempia päätöksiä ja oppimista”, sanoo Kaskasin toimitusjohtaja Maria Ruuska.

Osallisuuden palvelut kiinnostavat asiakkaita

Kaskasille osallisuuden varmistaminen on arkista ja käytännöllistä: kutsumme mukaan keskusteluihin hiljaisia ääniä, varmistamme työpajojen turvallisen ilmapiirin ja etsimme vaikuttavia ja aitoja osallistumisen tapoja.

Asiakkaiden kiinnostus Kaskasin osallisuuden palveluja kohtaan on kasvanut viime vuosina paljon. Työntekijät, asiakkaat ja yhteistyökumppanit odottavat yrityksiltä ja muilta organisaatioilta yhä enemmän yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja.

“Erätauko-säätiön levittämät dialogi-työkalut ovat olleet erinomainen lisä osallistumisen menetelmiimme. Erätaukolaiset ovat tehneet valtavan hyvää työtä levittäessään rakentavan keskustelun pelisääntöjä ympäri Suomea korona-aikana. Läsnäoloon perustuva menetelmä mukautui koronapandemian oloissa hienosti myös Teamsiin!” Ruuska sanoo.

Tutustu lisää Erätauko-säätiön toimintaan täällä ja muihin tunnustuksen saajiin täällä.

Selaa lisää