Kaskasin Kira Piipponen loihtii tyylikkäät visuaaliset materiaalit kanavaan kuin kanavaan

Kaskas Media | 2.6.2022

Kira Piipponen on Kaskasin uusi graafinen suunnittelija. Hän on visuaalisen suunnittelun moniottelija, joka toteuttaa luovuuttaan vapaa-ajalla myös ruuanlaiton parissa.

Olet työskennellyt useissa luovissa toimistoissa. Millaisia töitä olet tehnyt?

“Olen työskennellyt graafisena suunnittelijana ja tuotanto-AD:na niin suurille kuluttajabrändeille kuin B2B-yrityksille. Työssäni ideoin ja toteutin printti- ja digimateriaaleja monenlaisiin kanaviin ja medioihin, suunnittelin visuaalisia ilmeitä ja rakensin vaikuttavia esityksiä. Olen tehnyt töitä freelancer-suunnittelijana sekä työskennellyt mainostoimistoissa ja luovissa toimistoissa, joissa tehdään mainonnan lisäksi erilaisia designprojekteja.”

Millaista osaamista tuot Kaskasille?

“Minulla on monipuolinen tausta tuotannollisessa tekemisessä ja suurten visuaalisten kokonaisuuksien soveltamisessa eri kanaviin. Lisäksi olen perehtynyt myös esimerkiksi liikegrafiikkaan.”

Olet kokenut taittaja. Mitä hyvän taiton toteuttamisessa kannattaa huomioida?

“Taittaminen on yllättävän tekninen toimenpide, ja siksi yksi tärkeimmistä asioista on pitää asiat järjestyksessä. Taiton sisälle on hyvä luoda looginen järjestys ja nimetä tarvittavat elementit hyvin. Mitä huolellisemmin tiedosto on järjestetty sitä helpompi kokonaisuutta on hallita. Tämä on asia, joka kiireessä helposti jää vähemmälle huomiolle.

Taittoa tehdessä on hyvä pitää mielessä, mihin käyttötarkoitukseen lopullinen työ on menossa ja millaiselle yleisölle se on suunnattu. Huomioitavia asioita ovat muun muassa digitaalisten kanavien ja printin erilaiset vaatimukset, saavutettavuus sekä millaista painoarvoa annetaan työn informatiivisuudelle tai taiteellisuudelle. Mennäänkö puhtaasti visuaalisuus edellä?”

Mikä sinua työssäsi erityisesti inspiroi?

“Luovassa työssä on parasta, että saa olla utelias. Nautin todella paljon uuden oppimisesta, oli se sitten uusi taito, uuteen aiheeseen syventyminen asiakkaan kautta tai työkaverilta saatu oivallus tai näkökulma.”

Aloitit Kaskasilla huhtikuun alussa. Mikä Kaskasissa herätti kiinnostuksen?

“Kaskas on kiinnostanut minua jo pitkään. Mielenkiinnon herätti erityisesti toimiston aiheiden ja asiakkuuksien yhteiskunnallinen merkittävyys.”

Vapaa-ajalla valjastat luovuuttasi myös ruoanlaittoon. Mikä on luottoreseptisi?

“Rakastan tutkailla uusia reseptejä kirjoista tai internetin syövereistä, mutta oikeastaan harvoin teen mitään ruokaa suoraan ohjeen mukaan. Makujen yhdistely on hauskaa luovaa tekemistä, ja saatan yhdistää vaikka viisi reseptiä yhteen ja luoda niistä jotain ihan uutta. Ruoassa voi käyttää paljonkin luovuutta. Esimerkiksi hienoissa ravintoloissa annokset ovat kuin taideteoksia.”


Kira Piipponen aloitti graafisena suunnittelijana Kaskasissa huhtikuussa 2022. Tilaa Kaskasin uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla kaikista uutisistamme. Uutiskirje ilmestyy 6 kertaa vuodessa.

Selaa lisää