Kesä lähestyy – nyt on täydellinen aika alkaa miettiä kuva- ja videotarpeita

Vilja Pursiainen | 5.3.2024

Keväällä, kesällä tai alkusyksystä kuvattu kuva on käyttökelpoinen myös talvella, kun taas talvinen kuva herättää kesällä vain vilunväristyksiä. Tarpeisiisi suunnitellut brändikuvat maksavat itsensä monikäyttöisyydessään nopeasti takaisin.

Talvi taittuu kovaa vauhtia juuri nyt kevääksi. Mitä kevättalven harmaimmat hetket tarkoittavat viestinnän näkökulmasta? No tietysti sitä, että kesäisten kuvien ja videoiden suunnittelu kannattaa aloittaa juuri silloin!

Kevät, kesä ja alkusyksy ovat parasta aikaa kuvata ulkokuvia ja -videoita. Kesäinen kuva on käyttökelpoinen myös talvella, kun taas talvinen kuva herättää kesällä vain vilunväristyksiä. Siksi aikaa kestävät ulkokuvat ja videot kannattaa suunnitella nyt.

Mihin organisaatio tarvitsee omia kuvia?

Syöpäjärjestöt kaipasivat brändikuvia, joissa näytetään järjestöjen tarjoamaa harrastustoimintaa luontevasti ja eri-ikäisiä ihmisiä yhteen tuoden.

1. Kuvan voima

Valokuvan voima on kiistaton. Ei turhaan sanota, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvalla luodaan mielikuvia, välitetään viestejä ja vahvistetaan brändiä. Valokuvaa tai videota tarvitaan myös lähes kaiken tekstimuotoisen viestinnän ja sisällöntuotannon kaveriksi, oli kyseessä sitten tiedote, somepostaus tai uusi osio verkkosivuille. Hyvin suunnitellulla kuvasetillä säästää monta kuvitustarvetta.

2. Inhimillinen näkökulma

Usein valokuvan ja videon tehtävä on tehdä vaikeista tai abstrakteista asioista ymmärrettäviä ja helposti lähestyttäviä. Kun kuvissa on ihmisiä, organisaatio vaikuttaa lähestyttävämmältä, ja brändiin liitettyjä mielikuvia ja arvoja on helpompi välittää. Vaikeiden aiheiden merkitystä voi kuvittaa osoittamalla niiden vaikutuksen juuri ihmisiin.

3. Täydet oikeudet

Kanssamme toteutetuissa kuvissa sinulla on kuvien käyttöön laajat oikeudet ja varma tieto siitä, etteivät samat kuvat tule vastaan toisaalla. Kuvapankeista löytyy jos jonkinlaista kuva-aihiota, mutta yhtenäistä kuvatyyliä niillä on vaikea tuottaa. Omaan tarpeeseen toteutetut brändikuvat ovat pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä – ja varmasti brändin mukaisia.

Onko hakusessa taas yksi kuvapankkikuva, tai kuvakirjastosi auttamattoman epäyhtenäinen? Suunnittelemme ja toteutamme tarpeisiisi vastaavat ja brändin mukaiset kuvat!

BioColour-tutkimushanke kehittää uusia menetelmiä luonnosta peräisin
olevien väriaineiden tuotantoon ja käyttöön. Osana ilmetyötä otimme hankkeelle valokuvia makro- ja detaljikuvina tutkimusprosessin eri vaiheista ja tuloksista.

Selaa lisää