Liikutu tiedosta -finalisti: Alzheimer-tutkimusta tuetaan joukkorahoituksella

Maria Ruuska | 18.5.2016

Blogeja, kansalaistiedettä, videoita ja paljon muuta. Liikutu tiedosta -kilpailuun tuli lähes neljäkymmentä ehdotusta. Esiraati valitsi niistä jatkoon kuusi parasta. Esittelemme finalistit juttusarjassa. Seuraavaksi esittelyssä on Alzheimer-tutkimuksen joukkorahoituskampanja.

Eloise Mikkonen.

Tampereen yliopiston tutkijatohtori Eloise Mikkonen kyllästyi maaliskuussa 2016 siihen, kuinka vaikeaa oli saada rahoitusta Alzheimer-tutkimukselle. Siksi hän pisti tulille Suomen ensimmäisen Alzheimer-tutkimuksen joukkorahoituskampanjan brittiläiselle Walacea-sivustolle. Tutkimuksen keskiössä ovat rappeuttavan sairauden alkuvaiheet.

Mikkonen haki tutkimukselleen rahoitusta kuukaudeksi ja pääsi tavoitteeseensa viikossa. Sen ansiosta hän pystyy jatkamaan tutkimustaan ja julkaisemaan sen tuloksia voidakseen osoittaa, kuinka tärkeästä työstä on kyse ja saadakseen siten jatkossa lisää rahoitusta.

Joukkorahoituskampanjasta uutisoitiin paljon ja se aloitti keskustelun tieteellisen tutkimuksen rahoituksen haasteista. Keväällä kampanjan avulla kerättiin reilu 3 300 dollaria, eli noin 4 300 euroa. Mikkonen haluaa jatkossa jatkaa keräystä entistä kunnianhimoisemmilla tavoitteilla.

Eloise Mikkonen esittäytyy muiden finalistien kanssa 3.6.2016 Liikutu tiedosta -tapahtumassa. Yleisö äänestää 3 000 euron voittajan. Ilmoittaudu mukaan yleisöön osoitteessa liikututiedosta.fi.

Kuva: Kuvankaappaus Walacea-joukkorahoitussivulla olevasta videosta.

Selaa lisää