Parhaat infografiikka- ja visualisointityökalut

Kaskas Media | 31.8.2016

Visualisoimalla saat viestisi perille nopeammin kuin kirjoitetussa muodossa. Viesti myös muistetaan paremmin. Infografiikka on helppo tehdä suoraan verkossa. Kun haluat elävöittää tekstiäsi, kokeile ainakin näitä visualisointityökaluja.

1. Easel.ly

Muun muassa Harvardin yliopiston ja IBM:n käyttämä infografiikkapalvelu, josta löytyy tuhansia valmiita ja muokattavissa olevia grafiikkapohjia useisiin aihealueisiin. Voit myös itse luoda kokonaan uuden grafikkapohjan. Easel.lyn muokkaustyökalu on helppokäyttöinen ja sopii erinomaisesti ummikoille. Rekisteröityminen on ilmaista, mutta palvelusta on tarjolla myös maksullinen ja valikoimaltaan laajempi Pro-versio.

infografiikka1_easel.ly

infografiikka2_easel.ly

Kuvankaappaukset: easel.ly

2. Canva

Canvan valmiilla grafiikkapohjilla valmistuu tyylikäs esitys, juliste ja infografiikka käytännössä mihin tahansa tarkoitukseen aina kutsukorteista sosiaalisen median bannereihin. Palvelusta löytyy tuhansia kuvapankkikuvia, filttereitä, muotoja ja fontteja. Huolella suunniteltujen elementtien ansiosta lopputuloksesta tulee vaivatta ammattimaisen näköinen. Canvasta löytyy sekä ilmaisia että maksullisia grafiikkapohjia ja kuvituksia.

visu1_canva

Kuvankaappaus: canva.com (Kim Tomacruz/Marketplace Designers)

visu2_canva

Kuvankaappaus: canva.com (Kim Tomacruz/Canva Layouts)

 

3. Tableau Public

Tableau Publiciin ladattuja datavisualisointeja, tuttavallisemmin ‘vizzejä’ (sanasta visualization), saa jakaa vapaasti. Palvelu soveltuu suurten datamäärien visualisointiin, sillä sen grafiikat ovat interaktiivisia: kaiken tiedon ei tarvitse näkyä yhdellä vilkaisulla. Infografiikan katsoja saa lisätietoja muuttujista hiirtä liikuttamalla tai klikkaamalla.

infografiikka_tableaupublic

Kuvankaappaus: public.tableau.com (RJ Andrews / Info We Trust)

4. Piktochart

Helppokäyttöinen infografiikkatyökalu, jonka grafiikkapohjavalikoima päivittyy viikoittain. Piktochartia käyttävät sivuston mukaan muun muassa Forbes ja The Guardian. Palvelussa on näytillä muiden käyttäjien rakentamia grafiikoita, joista voi ottaa inspiraatiota omaa esitystä varten.

inforgrafiikka1_piktochart   infografiikka2_piktochart

Kuvankaappaukset: piktochart.com

5. Infogr.am

Infogr.amilla on hyvä valikoima interaktiivisia visualisointeja. Muista palveluista Infogr.am erottuu yli kaksisataa maata kattavalla karttavalikoimallaan, joiden avulla voi helposti visualisoida demografisia ja maantieteellisiä ilmiöitä. Karttapohjiin pääsee käsiksi Pro-, Business- tai Enterprise-jäsenyyksillä, joilla on kiinteät kuukausimaksut.

infografiikka_infogr.am

Kuvankaappaus: infogr.am (Robin Wauters)

 

+ Älä unohda näitä!

Adobe Illustrator on visuaalisen alan ammattilaisten käyttöön vakiintunut vektorigrafiikkasovellus, jolla voi luoda itse graafisia elementtejä, kuten logoja ja typografiikkaa. Adobe InDesign on julkaisuohjelma, jonka avulla voi luoda ja taittaa digitaalisia julkaisuja lehdistä käyntikortteihin. Illustratorista ja InDesignista on saatavilla kolmenkymmenen päivän ilmainen kokeiluversio.

Myös vanhat kunnon PowerPoint ja Excel sopivat tiedon visualisointiin ja tilastointiin. Piristä perinteistä Office-esitystä lataamalla tietokoneellesi ilmaisia fontteja DaFontista, Font Squirrelista tai Google Fontsista ja grafiikkaa Freepikistä tai Flaticonista.

 

Selaa lisää