Rakensimme uutta brändiä yli vuoden – näin vähän se muuttui

Liisa Mayow | 26.4.2022

Tutkimukseen, osallisuuteen ja vastuullisuuteen erikoistunut viestintätoimisto Kaskas Media on nyt pelkkä Kaskas.

Kun viestintätoimisto aloittaa sisäisen kehitysprojektin, sen kuuluu edetä huonommin kuin yhdenkään asiakasprojektin. Sytytimme alkuvuodesta kynttilät kakkuun brändiuudistuksemme yksivuotispäivän kunniaksi. Uusi minämme ei nähnyt vielä silloinkaan päivänvaloa. Mutta nyt näkee. 

Tarina menee näin: päätimme uudistua. Valitsimme erinomaisen ulkoisen kumppanin, koska kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaikka osaisi. Päätöksiä tehneet näkemykselliset ihmiset lähtivät uusiin töihin, uusia näkemyksellisiä ihmisiä tuli taloon. Otimme mukaan myös heidän ajatteluaan ja ajattelimme asiat moneen kertaan uusiksi. 

Teimme asiakastöitä, jotka menivät aina oman brändin edelle, kuten kuuluukin. Otimme sprinttejä, rutistimme, halusimme saada tämän kaiken joskus jo ajat sitten valmiiksi. Niinhän kehitysprojektit eivät tietenkään mene, koska samalla asiakasprojektien myynti vetää ja toisaalta hyviä ideoita tulee koko ajan lisää. Sitten tulee päivä, jolloin kaikki on riittävän valmista. Julkaistaan! 

Ehkä brändiuudistus ei hirveästi kiinnosta muita kuin meitä, mutta me olemme onnellisia.

Kaskas Media on nyt pelkkä Kaskas. Se ei yllätä ketään, koska olemme aina tehneet monimutkaisesta selkeää.

Kaskas Media on nyt pelkkä Kaskas. Se ei yllätä ketään, koska olemme aina tehneet monimutkaisesta selkeää. Kerromme myös ensimmäistä kertaa kolmesta kivijalastamme: tutkimus, osallisuus ja vastuullisuus. Töitä niiden parissa olemme kuitenkin tehneet jo pitkään. 

Kivijalkojamme yhdistää vaikuttavuus. Meille on elinehto tehdä työtä, joka vaikuttaa aidosti asiakkaisiimme, yhteiskuntaan ja kaikkiin Kaskasilla työskenteleviin.

Se, miltä uusi Kaskas näyttää ja kuulostaa, on tehty yhdessä. Jokainen outo viiva ilmeessämme on jonkun meistä – asiantuntijan, hallintokoordinaattorin tai toimitusjohtajan – itse käsin piirtämä. Viivat yhdistyvät kuvioiksi, joita kutsumme ihmetyksiksi. Ihmetysten aika ei ole ohi. Työskentelemme niiden parissa joka päivä.

Kirjoittaja on Kaskasin hallituksen puheenjohtaja ja yksi Kaskasin perustajista. 

Selaa lisää