Saara Vuoristo Kaskasiin luovaksi suunnittelijaksi

Kaskas Media | 31.1.2024

Markkinointiviestintätoimistosta tuleva Vuoristo vahvistaa Kaskasin konseptointi- ja sisältöosaamista.

Ennen Kaskasia työskentelit markkinointitoimistossa ja toimittajana. Millaista osaamista tuot Kaskasille?

Työurani alkoi uutistoimituksesta, jossa kertyneet opit ovat kantaneet pitkälle. Opin näkökulmittamaan, tunnistamaan yhteiskunnassa puhututtavia ilmiötä ja muotoilemaan asiat kiinnostavasti. Kaskasilla työskennellään usein vaativien aiheiden parissa, joten koen hyödylliseksi osata kysellä paljon, ottaa asioista selvää ja tarttua olennaiseen.

Markkinointitoimistossa tein paljon sisältöjä, mikä kartutti näkemystäni kanavista ja kohderyhmistä. Opin sukeltamaan asiakkaan toimialaan ja hahmottamaan niiden liiketoiminnallisia ja viestinnällisiä tarpeita. Markkinointitoimistoa ja toimituksia yhdisti haipakka meno – olen tottunut nopeisiin käänteisiin!

Mitkä asiat yllättivät sinut Kaskasilla?

Tiesin Kaskasista jonkin verran etukäteen, koska olin seurannut yritystä sen erottuvan profiilin vuoksi. En kuitenkaan tiennyt, miten monipuolisesti eri aloilta meillä onkaan asiakkaita. Yllätyin myös siitä, kuinka terävää osaamista ja paljon tietotaitoa Kaskasilla on. Täällä kollegoiden substanssiosaaminen, kuten ymmärrys kiertotaloudesta, ilmastoasioista tai energia-alasta, on omaa luokkaansa.

Millaisista projekteista innostut erityisesti?

Olen yleisutelias ihminen, joka rakastaa oppia uutta. Tämä on yksi syy siihen, miksi olen alalla. Innostun, kun pääsen työskentelemään yhteiskunnallisesti merkittävien ja arvojani vastaavien teemojen parissa. Kaskasilla mahtavaa on se, että työssä pyritään oikeaan vaikuttavuuteen eikä vain kivalta kuulostavaan tai näyttävään lopputulokseen.

Lisäksi kaikki kirjoittamiseen liittyvä on minulle rakasta, koska sen parissa aloitin urani. On aina kivaa, kun onnistuu kiteyttämään asiakkaan vaikean tai polveilevan viestin tai keksimään sisältökonseptin, joka leikittelee sanoilla ja niiden merkityksillä.

Sinut tunnetaan taitavana kielenhuoltajana, teräväkynäisenä kirjoittajana ja luovana sanoittajana. Millaisia vinkkejä antaisit luovan kirjoittamisen kanssa kipuilevalle?

Tässä muutamia hyväksi havaitsemiani vinkkejä:

  • Kertaa tehtävänanto. Anna yleisön ja tavoitellun tunteen ohjata kirjoittamisen tyyliä ja sanavalintoja.
  • Havainnoi. Jos kirjoitat paikasta, käy siellä. Jos kirjoitat haastattelua, tapaa haastateltava kasvotusten!
  • Kirjoita vain jotakin. Raakilekin on hyvä perusta.
  • Puhu ideastasi kaverille. Idean kuvailu ääneen edistää ajatustyötä ja auttaa kokonaisuuden kirjallisessa jäsentämisessä.
  • Hyödynnä toisia silmiä. Editori on luovan kirjoittajan paras ystävä.

Olet kertonut, että tykkäät käydä avannossa ja koitat lukea aikaisempaa enemmän. Onko sinulla muita harrastuksia?

Etsin ja ihastelen lasiesineitä. Parhaita löytöjäni ovat Instagram-kirppiksiltä hankitut lasihedelmät, upea pöllö ja Puumalan torin nurkalla sijaitsevasta lasipajasta ostettu kärpässieni. Testasin kerran lasinpuhallusta Fiskarsissa. Se oli hauska kokemus, ja siellä tekemäni maljakko on edelleen käytössä!

Selaa lisää