Tutkija, jätä mutku ja nouse Slushin lavalle

Kaskas Media | 27.10.2016

Skolar Award on 100 000 euron palkinto post doc -tutkijalle, jolla on idea ja into oppia pitchaamaan tutkimusta Slushin lavalla. Jos seuraavat kohdat saavat kutkutuksen heräämään, hae mukaan!

1. 100 000 eurolle olisi käyttöä.

Skolar Award on yksi kevyimpiä tapoja saada omalle tutkimukselle kunnon alkurahoitus. Tänä vuonna palkinto menee puhtaasti tutkimukselle. Meistä tutkimus kaipaa ruuvin kiristyksen sijaan rahoitusta, joka sietää myös villejä ehdotuksia ja epäonnistumista. Skolar Award ja sen ympärillä järjestettävä Slush Science Track rakentuu sen perusidean varaan, että tiede korjaa itse itseään. Annamme tutkijalle vapaat kädet seurata suurta ideaa, kokeilla ja kokeilla uudelleen. Lopputuloksen ei tarvitse olla tiedossa etukäteen. Kilpailu on avoin post doceille kaikilla aloilla kaikkialla maailmassa.

2. Slushin lavan valot ovat tosi kirkkaat.

Ne ovat jopa niin kirkkaat, että yleisöä ei oikein näe. Viime vuoden Slushissa kokeilimme tiede-pitchausta ensimmäistä kertaa, kiitos ohjelmaa kuratoineen Petri Vilénin. Petri uskoi, että startup-kansan ja tutkijoiden yhdistämisestä voisi syntyä jotain hyvää. Emme keksineet yhtään kelvollista syytä miksi ei. Lavan edusta oli täysin pakattu ja kilpailua seurasi yli 120 000 ihmistä eri kanavissa. Näin siitä huolimatta, että pääpalkinto oli 3 000 euroa.

Tilanne osoitti jälleen kerran sen, että tiede todella kiinnostaa. Ihmiset haluavat kuulla tutkimuksesta suoraan tutkijoilta itseltään. Tänä vuonna mukana on lisäksi seitsemän säätiöitä ja yhdistystä, jotka haluavat tutkijoiden ottavan riskejä. Meidän tehtävämme on varmistaa, että osallistujat loistavat. Ketään ei törkätä lavalle ilman kunnon valmistautumista. Voit siis hakea, vaikka et olisi koskaan pitchannut. Jokainen semifinalisti saa Skolar-valmennuksen ja tukea pitchin rakentamisesta esiintymiseen.

3. Mutta ideani ei ole vielä valmis. Ei tietenkään, sehän on vasta idea! Tärkeää on, että sinulla on halu kehittää siitä mahtava tutkimushanke. Uskomme, että ideoille tekee hyvää, jos niitä pyöräyttää välillä yllättävissäkin yhteyksissä. Skolar Awardin tuomaristossa istuu kokeneita konkareita tiedemaailman huipulta. Kaikkien alojen asiantuntijoita hekään eivät ole. Kuten jokainen meistä, he arvostavat mahdollisimman kirkasta ilmaisua. Idean merkityksen ymmärtämisessä auttaa se, että kiinnität sen yhteiskuntaan. Mihin isompaan ongelmaan ideasi tuo ratkaisua?

Emme odota viimeisteltyjä suunnitelmia, sillä hakemus on vain 5 500 merkkiä pitkä. Osoita ideasi ainutlaatuisuus, karsi rönsyt ja teroita tärkeimmät. Jos mielessäsi on sovellus, joka kannattaisi patentoida, saat valmennuksessa ohjeet, miten kerrot siitä Slushin lavalla niin, että kallisarvoinen osa säilyy sinulla.

4. Tiede on arvokasta sellaisenaan. Mutta sellaista on vaikea arvostaa, mitä ei näe eikä kuule. Skolar Award antaa paikan tutkijoille, joiden mielestä tiede kuuluu kaikille. Tutkitusta tiedosta syntyy laadukasta päätöksentekoa, uusia keksintöjä ja myös älytöntä oppimisen iloa, jota jokainen tieteen ystävä kokee ahmiessaan uutta tietoa. Tiede kuuluu yhteiskunnan keskiöön ja paikan voivat ottaa takaisin vain tutkijat itse. Tutkimuksen arvoa ei vähennä se, että siitä kerrotaan välillä kolmen minuutin pitcheissä tai 140 merkin twiiteissä. Populistien ja mutu-asiantuntijoiden tilalle on huutava kysyntä tutkijoista, jotka kertovat työstään ylpeydellä ja palolla. Post doc -tutkija, erinomainen paikka aloittaa on Slush, jonne kokoontuvat uteliaat, uudesta tiedosta syttyvät startup-yrittäjät, päättäjät ja talousvaikuttajat.

Hae siis rohkeasti 3. marraskuuta mennessä!

Inspiroidu viime vuoden kokemuksista

Skolar Awardin yhteistyökumppaneina ovat Duodecim, Tieteen Tiedotus ry, Helsingin Sanomain Säätiö, Paulon Säätiö, Runar Bäckströmin Säätiö, Liikesivistysrahasto ja Walter Ahlströmin säätiö.

Skolar on Kaskas Median kehittämä koulutusohjelma tutkijoille.

www.skolar.fi/skolaraward

Selaa lisää