Uusi palkinto vaikuttavalle tutkimusviestinnälle

Maria Ruuska | 3.4.2016

Tiede muuttaa maailmaa vain silloin, kun ihmiset kuulevat siitä. Siksi jaamme ensimmäistä kertaa Liikutu tiedosta -palkinnon.

23936765502_fc2c0e7970_z

Vaikuttavaa tutkimusviestintää voi olla esimerkiksi tutkijan pitämä blogi, tiedon visualisointi, video tai kampanja. Palkintoa voi hakea tutkija, tutkimushanke tai -ryhmä joko itse tai ehdotuksen voi tehdä ulkopuolinen. Palkinto on suuruudeltaan 3 000 euroa. 

“Suomessa tehdään paljon erinomaista tutkimusviestintää ja nyt on aika tehdä tekoja näkyväksi ja pistää hyvät keinot ja käytännöt kiertoon”, sanoo Kaskas Median perustaja Maria Ruuska.

Kilpailu järjestetään Liikutu tiedosta – päivä vaikuttavaa tutkimusviestintää -tapahtuman yhteydessä, joka pidetään 3. kesäkuuta 2016 Tieteiden talolla. Tapahtumassa kilpailun kolme finalistia nousee lavalle ja voittajasta päättää yleisö äänestämällä.

Finalistit seuloo esiraati, johon kuuluvat puheviestinnän professori Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta, tutkimuspäällikkö Minttu Jaakkola Maj ja Tor Nesslingin Säätiöstä, organisaatioviestinnän tutkija Petro Poutanen Helsingin yliopistosta ja tiedeasiantuntija Kaisa Lähteenmäki-Smith valtioneuvoston kansliasta.

Finalistit ja tapahtuman ohjelma julkaistaan 3. toukokuuta. Liikutu tiedosta -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. Se tuli heti täyteen ja aiheutti paljon keskustelua Twitterissä. Kuviin viime vuoden tapahtumasta voi tutusta täällä.

Liikutu tiedosta on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, joka kokoaa yhteen eri alojen tutkijoita ja viestijöitä keskustelemaan tutkimusviestinnästä. Ohjelma koostuu puheenvuoroista, keskustelupaneeleista ja työpajoista.

Liikutu tiedosta -palkintoa voi hakea itselleen tai kollegalleen 22.4.2016 asti osoitteessa: liikututiedosta.fi/kilpailu.

Kaskas Media Media järjestää tapahtuman yhteistyössä Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan kanssa. Palkinnon rahoittaa Tieteen tiedotus ry.

Lisätietoja:

Maria Ruuska, Kaskas Media
maria@kaskasmedia.fi / 040 727 4119

Keskustele Twitterissä: #liikututiedosta

Kuva: CC / NASA / Apollo 8 miehistö saapuu Houstoniin vuonna 1968.

Selaa lisää