Ensimmäinen Liikutu tiedosta -tiedeviestintäpalkinto Tiedepaukulle

Maria Ruuska | 3.6.2016

Poks Turusta! Turun yliopiston Tiedepaukku-videoprojekti voitti Liikutu tiedosta -kilpailun.

Tiedepaukku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaskas Media jakoi tänään 3.6. vaikuttavaan tutkimusviestintään paneutuvassa Liikutu tiedosta -tapahtumassa palkinnon ansiokkaasta tiedeviestinnästä. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja 3000 euron palkinnon lahjoittaa Tieteen tiedotus ry.

Kilpailuun ilmoittautui ja ilmoitettiin kymmeniä tutkimushankkeita, tutkijoita ja tutkijaryhmiä. Esiraadin seulan läpäisi kuusi finalistia, joista kukin nousi Tieteiden talon lavalle pitchaamaan yleisölle oman viestintätekonsa. Heistä yleisö äänesti voittajaksi Turun yliopiston Tiedepaukku-videot, jotka havainnollistavat tieteellisiä ilmiöitä hauskalla ja persoonallisella tavalla.

Miltä tuntuu, käsikirjoittaja ja tuottaja Jenni Valta ja Turun yliopiston tohtorikoulutettava Jaakko Lamminpää?

”Pulssi on nyt laskenut, varttia ennen esitystä se lähenteli kahtasataa”, Lamminpää sanoo nauraen.

”Kilpailu jätti mahtavat fiilikset! Jos jonkun pitäisi tieteestä tietää, se on kansa, ei pelkästään tieteentekijät itse.”

”Hienoa, että kilpailun ja tapahtuman tarkoituksena on hyvien ideoiden ja käytäntöjen siirtäminen toisille. Tieteentekijät painiskelevat usein samojen kysymyksien kanssa, ja tätä kautta kaikki voivat saada toisilta uusia ajatuksia omaankin tekemiseen”, Valta sanoo.

Palkintorahat Tiedepaukku-tiimi aikoo käyttää videoiden kehittämiseen. Mutta ensin mennään kesälomalle. Onnittelut voittajille!

Selaa lisää